Het marxisme van Che en het socialisme van de XXIste eeuw

| Carlos Tablada

2009 (1ra edición en neerlandés) Mechelen, Bélgica 978-9962-645-36-8

De ideeën van Guevara waren steeds provocatief, dwars, gevaarlijk, en niet alleen voor de kapitalistische denktanks maar ook voor hen, die van in het begin, een marxistisch-leninistisch perspectief aanhingen om een socialisme te verdedigen dat, zo leert de geschiedenis ons, niet zo realistisch bleek als velen wilden geloven.

Dit geschrift, ‘Het marxisme van Che en het socialisme van de XXI eeuw’, kan de eerste lijnen uitzetten van een zeer lange weg naar een nieuw marxisme vanuit het volk, voor het volk en door het volk; uiteindelijk, meer dan een drijvende kracht, een constante inspiratie.

De economische en ideologische werkcriteria die Che uit het marxisme haalt geven enigszins de geloofwaardigheid terug aan het, door vele progressieve kringen, verguisd socialistisch model; en dit dankzij de fouten van het burocratisme en de bezwaren die er jaren op rustten.

Dit is één van de verdiensten van dit boek.

Anderen zullen pagina na pagina een confrontatie met zichzelf ontdekken en deze van een hele beweging.

Rodolfo Zamora

 

In ‘Het marxisme van Che en het socialisme van de XXI eeuw’ vat Tablada overtuigend, in enkele zinnen, de hele betekenis samen van het kritisch denken van Che. Hij brengt een nieuwe en verfrissende invalshoek, die zijn oorspronkelijke (economische) studie vervolledigt. Met deze indringende studie van het gedachtengoed van Che levert Tablada meteen ook een bijdrage aan het actuele én toekomstige debat over het socialisme.

Aurelio Alonso

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>